1 Nisan 2010 Perşembe

Prensesler ve Prensler







Prensesler ve prensler hergün sabah derslerine ve öğleden sonra derslerine katılırlar.Prenseslerin yeni alınmış ayakkabıları, ütülü gömlekleri, ojeli tırnakları olur.Prensesler beyaz tenli ve sarışın olurlar.Hukuk derslerini adeta bir hanımefendi edasıyla dinlerler.Onlar yavaş yavaş ve tane tane konuşurlar.Yüksek topuklu ayakkabılarının yukarısında ince çoraplı ince bacakları olur.Onlar koşmazlar.Espri yapmaz sadece kibar erkeklerin yaptıkları esprilere gülerler.

Prensler genelde modaya uygun bir bluejean, içine çizgili bir gömlek ve bener tonlarda bir hırka giyerler.Ellerindeki çantalar genelde markadır.Saç kesimleri adeta Tarık Akan'ın gençliğini hatırlatır.

Prensler ve prensesleri haftasonu ders olduğunda anneleri ya da babaları arabayla fakültenin önünden alır.Onlar otobüse binmez zira şahsi arabaları mevcuttur.Onlar pazar günleri aileleriyle yemek yerler.Dini bayramları da asla kaçırmazlar.

Bunun yanında çalışam öğrenciler vardır.Daha doğrusu çalışan,para kazanan,ev işi yapan kız öğrenciler.

M.
tek başına yaşıyor.Ev temizliği,bulaşık,alışveriş,fatura ödeme,banka,işlemleri,yemek yapmak.

A.
erkek arkadaşıyla yaşıyor.Erkek arkadaşının 3 çocuğuna o bakıyor.Temizlik,alışveriş,banka,yemek yapma.

P.
Kasiyerlik yapıyor.Haftanın belirli günleri işe gidiyor.Okuldan aldığı burs ve maaşıyla hukuk kitaplarını alıyor.Bir de sigara içiyor.

A.
Erkek arkadaşıyla birlikte yaşıyor.Kasiyerlik yapıyor.Dersleri iyi.Ama işten gelince hep ders çalışıyor. Kolu kırıldığında bile kasiyerlik yaptı.

Proleter prenseslerin okulu bırakmak gibi bir lüksü yoktur.Ancak gerçek prensler ve prensesler sosyoloji, edebiyat ve hatta hiçbir bok fakültesine geçiş yapabilir.


Yollar onlar için Caco'nun yürüdüğü asfalta benzer.Asfalt yolu epeyce yürüdüklerinde tepedeki kiliseye ulaşırlar.Raimunda gibi ev hanımıdırlar.Ve trainspotting gençleri gibi ıssız ve ağlamaklı.

Hiç yorum yok: