29 Mayıs 2010 Cumartesi

Öhöm Öhöm Örovizyon


Örovizyon bizim için, Ermenistan için, Yunanistan için ve Azerbaycan için önemlidir. Merkezi Avrupa devletleri kendisini dikkate almaz. Ha arada bir coşup, çalışırlar ama o da sadece ev sahipliği yapıp, para kazanma isteğinden gelir. Başta saydığım az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeler bu yarışmayı önemser çünkü, kendilerini tanıtmak amacındadırlar. Ok. Tamam.


Örovizyon TRT spikeri Sarı Şeker:

Sana sesleniyorum Ankara'lı kızım,

Lütfen artık bu işi bırak. Yok bırakmayacağım, Deniz Baykal gibi seks kasedim çıkmadan vallahi gitmem diyorsan o zaman yabancı dil yap kendine biraz ya hacı. O fransızca neydi öyle ??

O ingilizce?? Fransızcayı unut bir kere. Olmamış, bilmiyorsun. Allah bilir Tevfik Fikret Lisesi'nden öğrenmişsindir o ''kapıcı'' fransızcasını. İngilizcene gelince, ya ingiliz aksanıyla konuş ya da amerikan aksanıyla. İngilizce öyle a la turca konuşulmaz. Sen spikersin, sunum yapıyorsun. Biraz dikkat et artık. Sıkıldım senden, inan ki.


MANGA:

Ben bu grubu çoook eskilerden tanırım. Yani, sene 2002 gibi falan olmalı. Show Tv'nin bir müzik yarışmasına katılmışlardı. Canlarım, kazanmışlardı sanırım. Neyse. İlk cd lerini , cd çıktığı gün almıştım. Hala da durur. Daha sonra lisedeyken solist, Ferman'la mesajlaşmışlığım bile var mynet üzerinden. Öhöm öhöm... Bu ''We could be the same'' şarkısı Manga grubunun en iyi şarkısı değildir zira kendileri daha iyilerini daha önce yapmıştır. Ama şartlar böyle gerektirmiş olabilir. Çocuklar harikuladeydi, César'ın hakkını César'a verelim. Şirine çocuklar, şakır şakır inigilzce biliyorlar, hepsi de ünversite mezunudur onların. Ankara'lı asaleti vardır onlarda.

Robot kızımıza gelince...

Enteresan bir fikir. Ama ekşisözlük takipçileri bilir, torna tesviye yi yadetmediler de değil hani. Çıkan kıvılcımlar insanı bir tornacılığa götürüveriyor hani. Neyse. Çağımızda bu bilimkurgu yaratıklara pek bir ilgi var. Bu metal memeli de ilginç bir fikir. E öyle ya da böyle sevildi. Demekki iyiymiş.


FRansa:


Allah, ya rabbi...Fransa gibi Avrupa Birliği'nin yüceler yücesi ülkesi nasıl olur da bu maymunları sahneye salıverir anlayamadım. Ama şimdi acı gerçekler var. Bugn Fransa'da milyonlarca arap ve afrika kökenli vatandaş yaşıyor. Ee onlarda bu ülkenin bir parçası. Elbette katılacaklar Eurovision'a. O kıyafetler rezalet, o sözler bomboş, o telafuz bir alamet...Olmadı Fransa. Bu yıl iyice batırdın. NEdir bu Club Med usulü tatilköyü hit parçası?? Klüp dansı mı yapıyoruz?? Hayret birşey...Çıkart oraya bir Faudel. İki nağme, iki oryantal tamam işte. Eurovision A l'orientale olsun bitsin. CEzayir, Fas, TUnus üçlemesinin de gönlü hoş tutulsun.


Almanya:


Das ist schönn und vunderbach diyemeyeceğim. O cilveli kıza sinir oldum. 19 yaşında ama yemediği halt kalmamış belli.Salak rolüne yatıp, sempatiklik yapmaya çalışıyor. Şarkıda geçen 'Have'' fiilini de kullanmakta zorlanıyordu kendisi, adeta havlıyordu.Sıradan bir kıyafet, sıradan bir şarkı. Ben almanların başarısızlıklarını daha çok seviyorum. Onlar salak şarkılarla daha mutlulardı. Nedir bu popüler kültür?? Bir dahakine bir Türk kızını çıkartın lütfen. Bu sübyandan hiç haz etmedim. Danke schönn, bitte schönn. Heil Hitler! Mein Fürer!


İsrail:


Örosvizyon'un en alakasız yarışmacısı...Ortadoğudasın be kardeşim sen. YUh anasını... İSrail ya. Lübnan da katılsın bari...Ama şarkıcı çocuk tatlıydı. Geçen yıl ki Norveç'li bebeto çocuğa özenip bu şirin çocuğu çıkartmışlar. ŞArkı ibraniceydi Tek anladığım kelime ''Elohim''di. O da ibranice Tanrı anlamına gelir. Güzeldi .Daha iyi bir sonuç alabilirdi. Kısmet.


Azerbaycan:


Menim çoh kıymetlığ gardaşlarım. Hadise çakması kızı çıkartmışsınız oraya, olmadı. Olmadı. Kendi müziğinizden esinlenin biraz yani. Ortalık müzikler yapmayın. Kullanın biraz kendi müzik aletlerinizi.


İspanya:


Benim Avrupa Birliği'nde en sevdiğim ülkedir kendisi. Baldan tatlı bir solist çıkartmışlar. Ama olay şurda düğümleniyor, ispanyolca şarkıyı herkes kaldıramıyor dostlar. Ya Ricky Martin olacaksın ya da Yasmin Levy. Ortada kalan şarkılar gitmiyor bu dille. Yinede tebrik ederim.


Ermenistan:


En çok aklımda kalan şarkı buydu açıkcası. En güzel solist de onlarındı. Erik muhabbeti beni biraz gerdi ya da kayısı neyse. MOtherland muhabbetine de gelemiyorum.Neresi pardon anavatanınız?? Başlattırmayın ya... Yakında franszca da bir deyim çıkartacağım, Ermeni gibi ağlamak diye. Yeter ya. Her yerde aynı malzeme. Başka şeyler yapın da dünya sizi başka haberlerinizle tanısın. Hayastan'a selamlar, iyiydiniz.


Geri kalan ülkelerle pek ilgilenmedim açıkcası.


Şov a gelince,

Fena değildi. Son anda Alexander Rybak'ın katakulliyle Lena aşiftesini öpmesi de iyi oldu. Çİrkince ama zeki sunucu da takdire şayandı. Dilleri olan yeteneği beni şaşırttı.Takdir ettim.


Gelecek yıl ne olacak??


Bir kere Örovizyon gelecek yıl, Türkiye'nin Almanya eyaletinde gerçekleşecek. Muhakkak bir Türk sunucu olacak. Setlerde, sahnede, sahne arasında bir sürü Türk olacak. Orası da bizim bir yurdumuz, toprağımız bile diyebiliriz. Almancılara hayranım. Almancıların kuşkusuz almanyaya çok büyük katkısı var. Güzel bir yarışma olsun. Biz birinci olalım. Sonra gelsin turistler, gelsin paralar.


KİM katılsın?


Hayko Cepkin

ŞEbnem FErah

İSmail YK



Folklorik ve kültürel birşeyi de isterim açıkcası. Bir türkü de olabilir. Çok enteresan müziklerimiz var çünkü. Türk Sanat müziği bile olabilir. Hadise türü birşey olmasın lütfen...DAyanamıyorum.

Rock grupları da olmasın. Hayko Cepkin iyidir, candır.


Ruski Devletler size gelince, Türk erkeklerinin bunca hizmetini böyle mi cevaplıyorsunuz? Cık cık cık. Lütfen ama ellere var da bize yok mu yani. Daha çok oy, daha çok oy.


İskandinav ülkeleri siz de beni geriyorsunuz. Birbirinize oy vermekten, bize sıra gelmiyor. Abartmayın. Hakkı olana puan verin.


İngiltere, gereksiz bir ülkesin. Odunsun. Senden bir cacık olmaz. Eurovision'u Pakistan ya da Hİndistan'a devret. Onlar daha başarılı olur. Güneş görmemiş british kafalar midemi bulandırıyor, biraz doğuya yönel.


Eurovision'u izleyelim, sevelim. İyidir bu yarışma. FRansa'da bize 12 puan verdi. Sağolsun gurbetçiler. Aferim.


Öperim, Auf viedersehen!


N.B: Almanca kelimelerim yanlış olabilir, Ahtung Ahtung.


Hiç yorum yok: